Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 12-01-2017, 05:45 PM   #1
Senior Member
 
City: Eugene, Oregon
Country: USA
Vessel Name: Have Patience
Vessel Model: Navigator 56 Classic
Join Date: Apr 2012
Posts: 103
Hour Meters Failed

VOLVO TAMD63 Pís. Hour meters have suddenly stopped working for both engines on both flybridge and cockpit gauges. Tachís continues to function normally. Any suggestions? This seems to have happened about the same time the start relay failed on the STBD engine. I replaced both start relays. When I noticed the hour meters were not working I put the old start relay back in on the STBD side. Hour meter back up and working, but only on the flybridge gauge. Not the cockpit gauge. Next time I started up, 2 hours later, the meters out again. Not looking like it has anything to do with the start relays. Where to look now?
__________________
Advertisement

CaptTPT is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2017, 07:54 PM   #2
Guru
 
koliver's Avatar
 
City: Saltspring Island
Country: BC, canada
Vessel Name: Retreat
Vessel Model: C&L 44
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,164
Bad Ground.
Also check your cable from the brains on the engines to the lower helm. If those cables have a connector that has been wet, ie, hangs down into the bilge where there may have been a high water event, even before your ownership of the boat, the connectors could be corroded.
Now how would I know this?
__________________
Keith
koliver is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off





All times are GMT -5. The time now is 02:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2006 - 2012
×