Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-09-2013, 11:17 PM   #1
Ben
Guru
 
Ben's Avatar
 
City: Wilmington, NC
Country: US
Vessel Name: Sand Castle
Vessel Model: 1986 MT Sundeck 35.5
Join Date: Dec 2007
Posts: 693
Water Temp Gauge not active.

Water temp gauge pegged on zero today in both pilot house and fly bridge. Was working yesterday. Did I kick something?

Where should I start looking and what are my steps? Engine is an American Diesel refit of a Ford Lehman 135. Not sure where sender is yet.

Many Thanks!
__________________
Advertisement

__________________
..................................
Ben

MV Sand Castle
Wilmington, NC
Ben is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2013, 03:37 AM   #2
Senior Member
 
Tonic's Avatar
 
City: Seattle, Salmon Bay
Vessel Name: Tonic
Vessel Model: 1987 Cheer Men Marine PT42
Join Date: Aug 2010
Posts: 184
I can't help you with the location of yours but, yeah, I have managed to knock the spade connector loose at the sender on my starboard Deere more than once. It's great when it turns out to be something that simple. Hope that's all it is for you.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DeereTempSender.jpg
Views:	52
Size:	80.9 KB
ID:	20284  
__________________

Tonic is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2013, 08:39 AM   #3
Ben
Guru
 
Ben's Avatar
 
City: Wilmington, NC
Country: US
Vessel Name: Sand Castle
Vessel Model: 1986 MT Sundeck 35.5
Join Date: Dec 2007
Posts: 693
Quote:
Originally Posted by Tonic View Post
I can't help you with the location of yours but, yeah, I have managed to knock the spade connector loose at the sender on my starboard Deere more than once. It's great when it turns out to be something that simple. Hope that's all it is for you.
Thanks!

Yes, the gauges are dead at both stations so I need to start looking. I was deep into another project yesterday and had a family commitment, so couldn't stay to diagnose.

In my geek dreams, in the future I'd really like to put multiple gauges around the engine for better info. But just need to fix the one problem first!
__________________
..................................
Ben

MV Sand Castle
Wilmington, NC
Ben is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off





All times are GMT -5. The time now is 11:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2006 - 2012