Thread Tools Display Modes
Old 10-07-2014, 07:37 PM   #1
Rogerh's Avatar
City: Niceville, FL
Country: USA
Vessel Name: At Last
Vessel Model: 1990 Jefferson 52 Marquessa
Join Date: Aug 2013
Posts: 570
Uline Ice Maker secret

Our Uline Ice maker did not start up when I turned it on. Left it on all night and still did not start the compressor. After chasing the schematics I found that the timing sequence will not start which enables the compressor if no water is in the cube tray. They have a water sense switch that trips after the water solenoid opens that starts the whole sequence. I remembered that I had drained all the water lines to change the filter. When the solenoid opened it only got air. Today I put a cup of water in the ice tray and everything worked properly. Making ice like a champ. Thought I should post this in case any of you run into something like this.

Rogerh is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2014, 08:17 PM   #2
caltexflanc's Avatar
City: North Carolina for now
Country: USA
Vessel Name: Small Incentive
Vessel Model: Boston Whaler 130 Sport
Join Date: Aug 2011
Posts: 3,436
Here's a great thread on all things U Line

BoaterEd - U-Line Ice Makers


"There's the Right Way, the Wrong Way, and what some guy says he's gotten away with"
caltexflanc is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2014, 06:10 PM   #3
Steve's Avatar
City: Thibodaux, Louisiana
Country: USA
Vessel Name: Gumbo
Vessel Model: 2003 Monk 36
Join Date: Oct 2007
Posts: 3,175
Good info I don't have one on the boat but do at home. No problem so far but will keep both posts in mind. Thanks
Steve W.
Steve is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2014, 07:32 PM   #4
Insequent's Avatar
City: Brisbane River
Country: Australia
Vessel Name: Insequent
Vessel Model: Ocean Alexander 50 Mk I
Join Date: Mar 2012
Posts: 903
Good info. After arriving back in Australia where I can provide 115VAC but at 50 Hz, not 60 Hz. I was thinking I would need to replace the Uline or try and get a 230VAC 50Hz conversion kit. Sometimes it would work, sometimes not.

Most recently I just left it on and after about 36 hours it began to work. Now I have a better idea of how to coax it into life, although I think I will just leave it on now.
Insequent is offline   Reply With Quote

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 06:59 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2006 - 2012