Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 04-29-2019, 02:41 PM   #1
Veteran Member
 
2geer's Avatar
 
City: South Hero, VT
Country: United States
Vessel Name: Stout
Vessel Model: Kadey Krogen 42-087
Join Date: Feb 2017
Posts: 29
Strange Anchor Light Problem

Our KK42 has developed an interesting problem with the anchor light. It will run for a few hours then start to flicker and eventually die all together. The curious thing is if it comes on as a part of the running lights breaker - it will run all night with no issues.

Does any KK42 owner know where the circuit junction occurs between the anchor light breaker and the running lights breaker? Obviously the wire run up the mast and the light is fine or it would fail in both conditions.

Your time is appreciated!

Dave Geer
M/V Stout
__________________
Advertisement

2geer is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2019, 02:55 PM   #2
Guru
 
djmarchand's Avatar
 
City: Litchfield, Ct/Punta Gorda, Fl
Country: USA
Vessel Model: Atlas Pompano 23- outboard
Join Date: Aug 2012
Posts: 4,409
Try replacing the festoon bulb in he anchor light, assuming that is what it has, with an LED bulb. The festoon socket is notoriously finicky but since the LED bulb draws much less current it isn't as much of a problem.


Here is the one I bought on Amazon: https://www.amazon.com/gp/product/B0...?ie=UTF8&psc=1


David
__________________

djmarchand is online now   Reply With Quote
Old 04-29-2019, 07:25 PM   #3
TF Site Team
 
Larry M's Avatar
 
City: JAX, FL
Country: USA
Vessel Name: Hobo
Vessel Model: Krogen 42-120
Join Date: Nov 2008
Posts: 7,654
Check the connections at the base of the mast. They ran a harness from the panel in the pilot house to the mast base where thereís a connector. Check the wires on both sides of the connector. You could also have chafe at the mast base where the wires exist the mast. They arenít well protected. Iíve rewired our mast and the harness was well done to the mast. The mast lighting is the lower bundle.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	427C0492-D312-4EFC-9EF9-C73866EF2946.jpg
Views:	31
Size:	111.3 KB
ID:	88050  
Larry M is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2019, 07:08 PM   #4
Veteran Member
 
2geer's Avatar
 
City: South Hero, VT
Country: United States
Vessel Name: Stout
Vessel Model: Kadey Krogen 42-087
Join Date: Feb 2017
Posts: 29
Thanks - the device is a 32pt Lopolight LED unit - full function of device (when working normally) using either the anchor light or the running light breaker. Larry - are you saying that both power lines from the above breakers rise to the flybridge for distribution to all of the nav lights?



dg
__________________
Dave & Lisa Geer
M/V Stout kk42-087
www.krogen42stout.com
2geer is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2019, 04:49 PM   #5
Member
 
City: Vonore
Country: US
Join Date: Jul 2018
Posts: 6
I had an anchor light problem, and it turned out to be corrosion in the plug at the base of the mast. A shot of contact cleaner in the plug sorted it out.
although is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off





All times are GMT -5. The time now is 10:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2006 - 2012