Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-23-2014, 02:08 PM   #1
Newbie
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 3
garmin ghp-10 auto pilot installation

I am in the process of installing a Garmin ghp-10 auto pilot on my 37 foot meridian boat, not because I want to but because no installer will answer my phone calls or show up down here in Florida.
I have a hynautic three line hydraulic system with a reservoir in the cockpit bilge. The instructions for the 2.1 pump calls for the return line from the helm to go to the pump, right now my return line goes to the reservoir.
should it go to both the pump and the reservoir?
Thanks for any help, Bill
__________________
Advertisement

bill dieffenbach is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2014, 02:16 PM   #2
Guru
 
Ski in NC's Avatar
 
City: Wilmington, NC
Country: USA
Vessel Name: Louisa
Vessel Model: Custom Built 38
Join Date: Jan 2014
Posts: 3,882
Should be able to tee the AP pump return fitting into the return line between reservoir and helm. That's how I did mine and it works fine. I don't think it matters where you tee in, wherever convenient.
__________________

Ski in NC is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2014, 02:34 PM   #3
Newbie
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 3
garmin ghp-10 auto pilot

Thanks SKI,
I have searched all over and could not find that information anywhere.
So far I have made a plywood and oak mount that is 14 " high and 24" long and mounted my pump and electronics box on it. The shadow drive will be mounted separately.
Thanks again, Bill
bill dieffenbach is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2014, 06:25 AM   #4
Guru
 
Alemao's Avatar
 
City: Fort Myers - FL
Country: Brazil
Vessel Name: ORIGINAL
Vessel Model: Hi Star 55
Join Date: Jul 2011
Posts: 629
I have the same auto pilot, and my pump return just go to the helm and it works well
Alemao is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2014, 07:22 AM   #5
Guru
 
psneeld's Avatar
 
City: Avalon, NJ
Country: USA
Vessel Name: Freedom
Vessel Model: Albin 40
Join Date: Oct 2011
Posts: 15,864
Be careful what advice you take...different steering systems require different connections....it's less about the autopilot I'm pretty sure.

I have a Hynautic system with the reservoir behind my lower helm (but it could be anyplace). My Raymarine autopilot pump is on the flybridge "T"ed into all 3 upper helm lines right behind the upper steering station.
psneeld is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off





All times are GMT -5. The time now is 09:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2006 - 2012