Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 08-19-2019, 02:19 PM   #1
Newbie
 
City: Carlsbad
Country: USA
Join Date: Jul 2019
Posts: 1
Westerbeke 15kw problem

I have an old Westerbeke generator on my 50' Kha Shing Spoiler. It starts fine but will not remain running unless the preheat switch is held down. The moment the switch is released (5 seconds or 5 minutes) the engine quits. Anyone have any ideas? Thank You in advance..... Craig
__________________
Advertisement

crasher is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2019, 03:41 PM   #2
Guru
 
Ski in NC's Avatar
 
City: Wilmington, NC
Country: USA
Vessel Name: Louisa
Vessel Model: Custom Built 38
Join Date: Jan 2014
Posts: 5,270
Unplug oil pressure switch, coolant temp sw and exh temp switch (if it has one). Each switch has two leads, jump each pair of leads together and try a start. The switches do go bad occasionally.

Of course make sure oil level is ok, and make sure it has oil pressure when it starts.

All three switches must make a closed circuit for it to remain running.
Ski in NC is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off





All times are GMT -5. The time now is 03:45 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2006 - 2012