Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-27-2014, 12:36 AM   #1
Member
 
Bluevee's Avatar
 
City: Sydney
Country: Australia
Vessel Name: Lady J
Vessel Model: Clipper 30
Join Date: Mar 2014
Posts: 24
south pacific 900E windlass slipping

Hi all,

this may be more of a question for the aussies (not sure if these windlasses are sold much elsewhere) My south pacific windlass 900E has stopped engaging or slipping at the gypsy (all chain) so it is something internal I believe. I have recieved a diagram from the suppliers but its very hard to converse with the asian lady about details and few details on the net. It is a freefall model although I have never used that option and have always run the chain out electrically. I'm happy to pull it apart and find out whats going on - although there may be something simpler I'm missing and save me the trouble.
__________________
Advertisement

Bluevee is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2014, 08:01 AM   #2
Member
 
Bluevee's Avatar
 
City: Sydney
Country: Australia
Vessel Name: Lady J
Vessel Model: Clipper 30
Join Date: Mar 2014
Posts: 24
If anyone is interested

Found the problem- the middle gear had separated and was spinning without driving. Welded them back together with tig. Needed to be well clamped to stop the weld misaligning
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	image.jpg
Views:	32
Size:	110.5 KB
ID:	34352  
Bluevee is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off





All times are GMT -5. The time now is 12:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2006 - 2012