Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 11-02-2018, 08:40 PM   #1
Senior Member
 
rgano's Avatar
 
City: Southport, Florida
Country: USA
Vessel Name: FROLIC
Vessel Model: Mainship 30 Pilot II
Join Date: Oct 2007
Posts: 271
Send a message via Skype™ to rgano
Trouble logging in on ATT hot spot

Due to the destruction of the Mediacom network in this area by Hurricane Michael, I have been forced to acquire an ATT hot spot in order communicate with vital organizations like my insurance company and have enjoyed its speed and overall effectiveness. However, I cannot log in to the Trawler Forum using the ATT device. It is the only site I have had issues with.

When I try to log in, the "Click here to login" dialog just stays there. The usual "Welcome, rgano, you last visited ....." block does not show up. I cannot post new threads nor reply to posts.

My brother used my ID and password on his Mediacom ISP and was successful in logging in, and I am currently using the hots pot on my wife's Verizon smart phone to post this.

I would say I have done my due diligence to isolate the issue to the change to the ATT hot spot.

Anybody got any ideas about how I can fix this issue?
__________________
Advertisement

__________________
Rich Gano
FROLIC (2005 MainShip 30 Pilot II)
Panama City area
rgano is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2018, 08:52 PM   #2
Guru
 
Comodave's Avatar
 
City: Au Gres, MI
Country: US
Vessel Name: Never Say Never
Vessel Model: President 41 DC
Join Date: Jul 2015
Posts: 2,837
I use my ATT iphone as a hot spot and can use TF with no problem.
__________________

Comodave is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2018, 10:39 PM   #3
Guru
 
AlaskaProf's Avatar
 
City: Tacoma, WA & Ashland, OR
Country: US of A
Vessel Name: SEEADLER
Vessel Model: RAWSON 41
Join Date: Jun 2016
Posts: 710
Quote:
Originally Posted by Comodave View Post
I use my ATT iphone as a hot spot and can use TF with no problem.

Me too. From 44N to 60N.
AlaskaProf is online now   Reply With Quote
Old 11-03-2018, 07:30 AM   #4
Guru
 
City: Seaford Va on Poquoson River, VA
Country: United States
Vessel Name: Old Glory
Vessel Model: 1970 Egg Harbor 37 extended salon model
Join Date: Jan 2016
Posts: 1,850
Can you try clearing cookies?
sdowney717 is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2018, 12:28 PM   #5
Senior Member
 
City: Marion, Massachusetts
Country: United States
Vessel Name: Wanderer
Vessel Model: Pilgrim 40
Join Date: Sep 2016
Posts: 223
I have a netgear nighthawk with att service, no problems
PMF1984 is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2018, 12:50 PM   #6
Senior Member
 
Boat's Avatar
 
City: SchoolHouse Branch
Country: USA
Join Date: Jul 2018
Posts: 197
I vaguely remember some issue with pages being sent as a block on ATT. If your device doesn't allow some part of the block, it glitches. It may be some form of protection or privacy on your end. Sorry I don't remember more.


May have had to do with ATT over a third-party carrier.




Quote:
Originally Posted by AlaskaProf View Post
Me too. From 44N to 60N.

That's ATT in Alaska? Won't work in Canada?
Boat is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2018, 01:42 PM   #7
Guru
 
AlaskaProf's Avatar
 
City: Tacoma, WA & Ashland, OR
Country: US of A
Vessel Name: SEEADLER
Vessel Model: RAWSON 41
Join Date: Jun 2016
Posts: 710
Quote:
Originally Posted by Boat View Post


That's ATT in Alaska? Won't work in Canada?
Works just fine in Canada, where the southern border is 49North. In fact, I have used ATT data from 20 north to 60 degrees north without roaming charges.
AlaskaProf is online now   Reply With Quote
Old 11-03-2018, 06:23 PM   #8
Guru
 
caltexflanc's Avatar
 
City: North Carolina for now
Country: USA
Vessel Name: Small Incentive
Vessel Model: Boston Whaler 130 Sport
Join Date: Aug 2011
Posts: 4,703
Have you tried calling AT&T? Surprisingly, their customer service is usually very helpful these days.
__________________
George

"There's the Right Way, the Wrong Way, and what some guy says he's gotten away with"
caltexflanc is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2018, 09:43 PM   #9
Senior Member
 
Boat's Avatar
 
City: SchoolHouse Branch
Country: USA
Join Date: Jul 2018
Posts: 197
Quote:
Originally Posted by AlaskaProf View Post
Works just fine in Canada, where the southern border is 49North. In fact, I have used ATT data from 20 north to 60 degrees north without roaming charges.
That is great news. It has been several years since I have been to Canada and phone issues were expensive then.
Boat is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2018, 11:50 PM   #10
Guru
 
AlaskaProf's Avatar
 
City: Tacoma, WA & Ashland, OR
Country: US of A
Vessel Name: SEEADLER
Vessel Model: RAWSON 41
Join Date: Jun 2016
Posts: 710
Quote:
Originally Posted by Boat View Post
That is great news. It has been several years since I have been to Canada and phone issues were expensive then.
Yes. Verizon seems to have lead the pack, leaving AT&T no choice but to follow. We spend a few bucks extra for the "plan", but it's worth it for a couple weeks in Mexico in winter and a couple months in Canadian summer.
AlaskaProf is online now   Reply With Quote
Old 11-03-2018, 11:58 PM   #11
Guru
 
hollywood8118's Avatar
 
City: Port Townsend Washington
Country: USA
Vessel Name: " OTTER "
Vessel Model: Ocean Alexander Europa 40
Join Date: Nov 2009
Posts: 1,589
Check the small " remember me" box before logging on, we recently built a new home and i had to hot spot my ATT phone for a couple weeks until the net was hooked up.. I had the same issue until I clicked the remember me box.
HOLLYWOOD
hollywood8118 is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2018, 12:16 AM   #12
Enigma
 
RT Firefly's Avatar
 
City: Slicker?
Country: Bumpkin?
Join Date: Oct 2007
Posts: 11,655
Greetings,
"Check the small " remember me" box..."


__________________
RTF
RT Firefly is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2018, 05:22 PM   #13
Senior Member
 
rgano's Avatar
 
City: Southport, Florida
Country: USA
Vessel Name: FROLIC
Vessel Model: Mainship 30 Pilot II
Join Date: Oct 2007
Posts: 271
Send a message via Skype™ to rgano
Cannot login to the Forum on AT&T

I posted about this problem before and got no satisfactory answer, but now that I have done some more testing I thought I would reveal the results.

I have always have zero trouble logging into my account using my Mediacom ISP as well as a Verizon cell phone hotspot. This continues to be the fact.

Because of hurricane Michael damage to my home Verizon system, I bought an AT&T hotspot and immediately noted that I could not log in here. This is the only site I regularly log into which does this. This is so on several different computers.

I have just tried to log into this site from another AT&T hotspot, this time from my brother's AT&T cell phone, and get the same problem, no login. No error shows up: the screen just returns to the initial Trawler Forum Screen with the same old "Click to login" box showing.

Has anybody else seen this issue?
__________________
Rich Gano
FROLIC (2005 MainShip 30 Pilot II)
Panama City area
rgano is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2018, 05:51 PM   #14
Guru
 
twistedtree's Avatar
 
City: Gloucester, MA
Country: USA
Join Date: Jan 2013
Posts: 4,230
Iím on att LTE now using the TF app and obviously itís working.
__________________
www.MVTanglewood.com
twistedtree is online now   Reply With Quote
Old 12-07-2018, 06:06 PM   #15
Senior Member
 
rgano's Avatar
 
City: Southport, Florida
Country: USA
Vessel Name: FROLIC
Vessel Model: Mainship 30 Pilot II
Join Date: Oct 2007
Posts: 271
Send a message via Skype™ to rgano
Well, with two diff ATT devices, one of which is ATT LTE, and another Verizon 4G LTE and several computers all pointing to ATT, it surely is a mystery here.
__________________
Rich Gano
FROLIC (2005 MainShip 30 Pilot II)
Panama City area
rgano is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2018, 06:10 PM   #16
Guru
 
Comodave's Avatar
 
City: Au Gres, MI
Country: US
Vessel Name: Never Say Never
Vessel Model: President 41 DC
Join Date: Jul 2015
Posts: 2,837
I donít have a dedicated hot spot, but I do use my iPhone as a hot spot with ATT and have no problems getting into TF.
Comodave is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2018, 06:53 PM   #17
Senior Member
 
rgano's Avatar
 
City: Southport, Florida
Country: USA
Vessel Name: FROLIC
Vessel Model: Mainship 30 Pilot II
Join Date: Oct 2007
Posts: 271
Send a message via Skype™ to rgano
Using a Verizon Android cell phone with Chrome, I can log into TF using Verizon 4GLTE as well as when connected to a Mediacom cable network via wifi.

Using this same phone as a hotspot with Verizon 4GLTE, I can successfully log into TF from my laptop (Microsoft).

Using that same laptop tethered to an ATT cell's 4GLTE, I cannot log into TF.

Using that same ATT cell phone and connected to ATT 4GLTE with the phone's internet browser, I cannot log into TF.

When I have unsuccessful login's, here is what displays: I click on TF's login and get a welcome message, but the screen immediately returns to the TF initial screen with "Login" showing instead of "Logout" which would appear if I was truly logged in. I cannot reply or create new posts.

This maybe a regional issue in NW Florida and lower Alabama where all these tests have been carried out due to some server settings.
__________________
Rich Gano
FROLIC (2005 MainShip 30 Pilot II)
Panama City area
rgano is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2018, 06:58 PM   #18
Senior Member
 
rgano's Avatar
 
City: Southport, Florida
Country: USA
Vessel Name: FROLIC
Vessel Model: Mainship 30 Pilot II
Join Date: Oct 2007
Posts: 271
Send a message via Skype™ to rgano
In what part of the world are you doing this using an ATT phone?
__________________
Rich Gano
FROLIC (2005 MainShip 30 Pilot II)
Panama City area
rgano is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2018, 09:41 PM   #19
Guru
 
HeadMistress's Avatar


 
City: AR
Country: USA
Join Date: Jul 2009
Posts: 1,527
All your successful attempts appear to be using cellular data instead of wifi to connect. Make sure it's turned on in your device(s) that won't let you log on.

--Peggie
__________________
© 2019 Peggie Hall
Specializing in marine sanitation since '87.
Author "The NEW Get Rid of Boat Odors"
HeadMistress is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2018, 01:57 AM   #20
Senior Member
 
rgano's Avatar
 
City: Southport, Florida
Country: USA
Vessel Name: FROLIC
Vessel Model: Mainship 30 Pilot II
Join Date: Oct 2007
Posts: 271
Send a message via Skype™ to rgano
Not so. As mentioned early on, this laptop to Mediacom ISP works on TF like a charm, as it is at this moment. My brother Jim called to AT&T after he and I went through every possible combination with his Mediacom ISP, his AT&T phone, and my Verizon phone, my AT&T hotspot, and both of our computers. His many years as an IT person plus my dopey intuition both say it's clearly an AT&T related issue. The techs at AT&T took over his laptop remotely and witnessed the phnomenon for themselves and have no immediate answer, but we now have a case number assigned with them. If anybody else has the problem, they should contact AT&T tech support and have them do the same troubleshooting to www.trawlerforum.com.
__________________

__________________
Rich Gano
FROLIC (2005 MainShip 30 Pilot II)
Panama City area
rgano is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off





All times are GMT -5. The time now is 08:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2006 - 2012