Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-26-2019, 06:21 PM   #1
Newbie
 
City: Green Cove Springs
Country: United States
Join Date: Jan 2019
Posts: 1
Galvanic Isolator on a 390

Both my galvanic isolators have failed on my 2001 390. I only have 7 inches wide space where they ate mounted. Any suggestions on what to replace the 2 30 amp isolators? One 60 amp ok? This is why we are tripping the new power poles in some marinas( Marineland, Georgetown SC and Ft Pierce so I have been told. Both isolators have been checked and are not working. Want to be ABYC complient.

Craig S Lewis
2001 390
Mighty Fine
__________________
Advertisement

Cslewis225 is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2019, 06:46 PM   #2
Guru
 
Comodave's Avatar
 
City: Au Gres, MI
Country: US
Vessel Name: Never Say Never
Vessel Model: President 41 DC
Join Date: Jul 2015
Posts: 4,563
Welcome aboard. I replaced 2 30s with one 60.
__________________

Comodave is online now   Reply With Quote
Old 01-28-2019, 01:20 AM   #3
Guru
 
catalinajack's Avatar
 
City: Edgewater, MD
Country: USA
Vessel Name: Catalina Jack
Vessel Model: Defever 44
Join Date: Nov 2011
Posts: 791
Quote:
Originally Posted by Cslewis225 View Post
Both my galvanic isolators have failed on my 2001 390. I only have 7 inches wide space where they ate mounted. Any suggestions on what to replace the 2 30 amp isolators? One 60 amp ok? This is why we are tripping the new power poles in some marinas( Marineland, Georgetown SC and Ft Pierce so I have been told. Both isolators have been checked and are not working. Want to be ABYC complient.

Craig S Lewis
2001 390
Mighty Fine
If your isolators have indeed failed, the tripping of the "new power poles" is being caused by your boat's wiring not the absence of a working isolater. Or, if yours are the older models of Prosine isolators, these will cause the marina power pedestals to trip their breakers.
catalinajack is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2019, 01:31 AM   #4
Senior Member
 
City: Clearwater, FL
Country: United States
Vessel Name: Seas the Bay
Vessel Model: Hardin Europa
Join Date: Aug 2016
Posts: 425
My ProSafe manual shows this use...2x30A supply into 1x60A galvanic isolator. Link to manual:
-- https://drive.google.com/file/d/1J0h...w?usp=drivesdk

Quote:
Originally Posted by Cslewis225 View Post
Both my galvanic isolators have failed on my 2001 390. I only have 7 inches wide space where they ate mounted. Any suggestions on what to replace the 2 30 amp isolators? One 60 amp ok? This is why we are tripping the new power poles in some marinas( Marineland, Georgetown SC and Ft Pierce so I have been told. Both isolators have been checked and are not working. Want to be ABYC complient.

Craig S Lewis
2001 390
Mighty Fine
gkesden is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off





All times are GMT -5. The time now is 07:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2006 - 2012